2

Viking redningstjeneste og to Volvo-klassikere

MD-1067 A Modellbil Design Viking redningsbil Oslo Brannvesen

VIKING REDNIGSTJENESTE OSLO – REDNINGSBIL

 
Foto: 0rvik
 
Brekina 29450 Volvo 145 Stasjonsvogn og Brekina 29400 Volvo 144 Sedan

VOLVO 145 STASJONSVOGN OG VOLVO 144 SEDAN

 
Foto: 0rvik
 
Brekina og ModellbilDesign

VOLVO-KLASSIKERE OG MERCEDES BENZ ATEGO REDNINGSBIL

 
Foto: 0rvik
 
Var innom Modelljernbanemessa på Storo da jeg kom over monteret med «kommende kjøretøy» hos Modellbil Design. Det stod det tre utrykningskjøretøy fra Oslo Brannvesen, og en Viking redningsbil fra Sæter bilberging i Oslo. Siden jeg fokuserer veldig på kjøretøy på min modelljernbane så kunne jeg ikke la være å legge inn en bestilling på en bil fra Viking.

Nå i August, noen måneder senere, var de nye Viking-bilene klare for levering, og plutselig en dag lå der en i postkassen. Den er utrolig flott utført, og passer perfekt inn på etthvert moderne norsk modelljernbaneanlegg. Den er en omgjort Wiking-modell. Gleder meg til å få den plassert ut i et passende scenario. Venter nå på neste nyhet fra Modellbil Design.

Titter til stadighet innom Norsk Modelljernbane sine nettsider, og kom i sommer over de nye Volvoene fra Brekina. Flotte modeller i fine farger. Det er noe nostalgisk over de, så jeg fikk bestilt meg to stk… og vurderer flere nå etter at de dukket opp i postkassen. Brekina er flink til å komme med nye spennende modeller. Venter spent på neste nyhet fra de også! =)

ENGLISH Text is comming later
DEUTCH

( mer… more… mehr… )

0

Nytt diesellokomotiv

Liliput 132481 Conrad Audi AG Werklok 3 Reihe 2060

AUDI INDUSTRILOKOMOTIV

 
Foto: 0rvik
 
Kom over en liten sjeldenhet. I tilfeldige bildesøk på google så fant jeg dette lokomotivet som kun selges hos den store tyske detaljvarehandelen Conrad sin nettside. Jeg liker de små industrilokomotivene, og dette passer perfekt til biltransport eller til et bilimportområde. Gleden var stor over å se at det var i vekselstrømutgave, at det var digitalt, og på lager.

Det ble litt kluss med bestillingen da de kun har tysk nettbutikk, men etter å ha levert kredittkortinformasjon via mail, så var pakken på vei i posten. Skuffelsen var stor da det ikke virket. Etter en tur innom Amundsens verksted (onsdager) og kjøp av en billig digitaldekoder til et par hundre, så var lokomotivet på skinner igjen! Tusen takk for hjelp til montering!

Siden det er så lite, og ikke av den største vekselstrømlokomotiv-produsenten, så går det noe slarkete. Regner med at litt innkjøring og justering vil hjelpe. En ting er sikkert, når jeg koblet til biltransport-vognene, så passet det perfekt. Da blir det et eget lille område for bilimport på det nye anlegget – og kanskje en Audifabrikk eller Audiforandler/importør! =)

REIHE 2060 AUDI AG Industrilok

ENGLISH I was just doing a random search at google when I found this seldom locomotive at the german webshop Conrad. Some problems during the order, but after a few weeks the train arrived. It’s perfect for a car industrial area.
 
DEUTCH Ich war gerade dabei eine zufällige Suche auf Google, als ich das selten lokomotiv an der deutscheren webshop Conrad. Einige Probleme während des Bestellvorgangs, aber nach ein paar Wochen mit dem zug angekommen. Es ist für ein Auto industriellen Bereich geeignet.

( mer… more… mehr… )

0

Industrialisering av anlegget

Walthers 9332847 Cornerstone Series Built Up

SPOONER SASH & DOOR

 
Foto: 0rvik
 
Walthers 9333193 Cornerstone Series

ARROWHEAD ALE

 
Foto: 0rvik
 
Walthers 9333164 Cornerstone Series

HERITAGE FURNITURE

 
Foto: 0rvik
 
Jeg har helt siden tidens morgen elsket industriområder. Alt fra de store betongbygningene, til de små lagerne. Mystikken rundt de, lukten, hvordan bygningene er plassert, og alt som finnes rundt de. Spesielt spennende er det med industriområder i tilknytning til jernbanen. Derfor var det naturlig å gå til anskaffelse av et par industribygg jeg kom over hos NMJ.

De er er rimelige, og enkle å bygge. Samtidig som er er laget for å kunne lage variasjoner, og komponere de på ulike måter. Skråbygge de, eller lage de til små eller større bygninger. Det som var pluss for de fire bygningene, bortsett fra den røde trebygningen, er at de er bakgrunnsmodeller – perfekt for små anlegg. Siste bygning er ikke blitt montert ennå.

Gjør samtidig oppmerksom på at bygnigene skal plasseres, integreres, males mer naturlig, og «skitnes til» før de blir permanent plassert på det nye anlegget som kommer om ikke så lenge. Bygningene blir da selvfølgelig fornorsket til en eller annen form for norsk industri. Noe annet som er pluss er at alle delene som er til overs kan brukes til andre bygninger.

ENGLISH I have always loved industrial buildings and industrial areas. Especially the big concrete buildings along foreign railroads. So when I found these buildings from Walthers I just had to buy them for my industrial railway area on my model landscape. They are just background buildings, except the red building, so they are perfect for a small model railroad. They are easy to build, and will be painted to get a more natural finish.
 
DEUTCH Ich habe es immer geliebt Industrie-und Gewerbeflächen. Vor allem die großen Betonbauten entlang ausländischen Eisenbahnen. Also, als ich diese Gebäude von Walthers ich musste sie nur noch für meine Industriebahn auf meiner Modell-Landschaft zu kaufen. Sie sind nur Hintergrund Gebäuden, mit Ausnahme der roten Gebäude, so dass sie für eine kleine Modelleisenbahn perfekt. Sie sind leicht zu bauen, und bemalt werden, um eine natürliche Oberfläche zu erhalten.

( mer… more… mehr… )

2

Jernbaneverkets varebil, sykkel, og et par veteraner

Vestfold Modelljernbane Import & Rietze RIT5JBV - Jernbaneverket Transporter T5

JERNBANEVERKETs ARBEIDSBIL – VW TRANSPORTER T5

 
Foto: 0rvik
 
Brekina 14202 20551 21000 75103 & Artitec 378.60

DIVERSE VETERANBILER, OG EN SYKKEL

 
Foto: 0rvik
 
Siden jeg har fått en forkjærlighet for Jernbaneverket, og dets lokomotiver og utstyr, så var jeg ikke vanskelig å be når Togbutikken kunne overraske med et lite opplag av Jernbaneverkets arbeidsbiler. Grå Volkswagen Transporter med logo på dørene. Flott utført, og til en ok pris. Klarte å skaffe meg tre eksemplarer før det tok slutt. Vet ikke om de kommer i nytt opplag.

Noen dager senere var jeg på rånetur ilag med en kompis, og havnet forbi Strømmen. Da er det vanskelig å ikke titte innom Norsk Modelljernbane sin butikk. Selv om det egentlig var bygninger jeg var ute etter, og kanskje høre om de hadde mulighet for å skaffe en EL14, så ble det til at jeg gikk til innkjøp av noen biler og en nydelig flott sykkelmodell av Artitec.

ENGLISH I just bought myself a Jernbaneverket Volkswagen, some nice veteran cars, and a bicycle. The Jernbaneverket car is made in a small series based on a Rietze Transporter T5. The bicycle is made by Artitec, and the other cars from Brekina.
 
DEUTCH Ich kaufte mir ein Jernbaneverket Volkswagen, ein paar schöne Oldtimer und einen fahrrad. Das Jernbaneverket auto ist in einer kleinen serie über ein Rietze Transporter T5 basis gestellt. Der fahrrad wird von Artitec gemacht, und die anderen autos von Brekina.

( mer… more… mehr… )

0

Central Station firmware-oppdatering og en nyhet

Märklin 60214 - CS2 Central Station 2 Firmware 1.1.3 Oppdatering

CENTRAL STATION STYINGSENHET HAR FÅTT NY FIRMWARE

 
Foto: es.kontron.com
 
Da har Märklin endelig kommet med en oppdatering av firmwaren på sine 60213 Central Stations. De nye oppdateringene (nå Märklin 60214 Central Station) har rettet opp i en del plagsomme feil og ustabiliteter som var i det gamle systemet. Samtidig har de fått rensket opp i systemet og menyene, og det grafiske. Den jobber ved noen anledninger bittelitt tyngre, men ikke så at man legger videre merke til det. Oppdatering av enheten gjøres veldig enkelt!

Har man tilgang til en nettverkskabel, kan man plugge denne i enheten, og velge oppdater. En annen måte er å legge oppdateringsfilen på en USB-pinne og plassere denne i USB-inngangen bake på kontrollenheten. Gjerne når den er av – slik at den kan oppdatere seg selv under oppstart. Etter en restart er alt i skjønneste orden! =)

Er du av de som trives med en Mobile station, så kan jeg informere at en ny versjon av denne (minikontrollen) er på vei. Det er kun skisser av produktet som har lekket ut på nett.

ENGLISH There is a new update for the Märklin 60213 Central station 2 (now called Central Station 60214) firmware that clears up the errors on the original software. The updates is great and comes with small changes in the interface and new graphic solutions. It is easy to update – so do it! Some news in the end – A new version of the Mobile station (Mobile station 2) is on its way.
 
DEUTCH Es gibt ein neues Update für die Märklin 60213 Central Station 2 (heute Central Station 60214) Firmware, die bis löscht den Fehler auf die Original-Software. Die Updates ist groß und kommt mit kleinen Änderungen in der Benutzeroberfläche und neuer Grafik-Lösungen. Es ist einfach zu aktualisieren – so do it! Einige Neuigkeiten am Ende – Eine neue Version der mobilen Station (Mobile Station 2) ist auf dem Weg.

( mer… more… mehr… )

0

Omlakkering og understellsbehandling

Modellbil Design - COOP Semitrailer

COOP NORGE SEMITRAILER – ORIGINAL RØDFARGET UNDERSTELL

 
Foto: 0rvik
 
Modellbil Design - COOP Semitrailer

OMLAKKERT VOGNUNDERSTELL OG LITT SOTING

 
Foto: 0rvik
 
Modellbil Design - COOP Semitrailer

UNDERSTELLSBEHANDLETT MED LITT RUST

 
Foto: 0rvik
 

Jeg likte ikke det røde plastikkunderstellet på trailervognen, så jeg valgte å male den om til mer naturlige farger. Samtidlig ville jeg gjøre den mer rustfarget for å få den noe mer sliten og brukt. Tok kanskje litt vel i når det kommer til sotingen, men det skal ordnes på når man finner sted for å plassere COOP-traileren på den nye modellanlegget som snart er på vei.

ENGLISH I bought a Coop semitrailer from Modellbildesign. The red color of plastic chassis was kind of fake, and I wanted to get a more natural color. At the same time I decided to make the frame more rusty to get the right look.
 
DEUTCH Ich kaufte mir ein Coop Auflieger von Modellbildesign. Die rote Farbe der Kunststoff-Chassis war irgendwie unecht, und ich wollte eine natürliche Farbe zu erhalten. Zur gleichen Zeit habe ich beschlossen, den Rahmen mehr rostigen auf der rechten Seite sehen zu können.

Trykk her for statistikk over besøkende | Trykk her for annonserings- og reklamemuligheter                                                       

   
FØLG NETTSIDEN PÅ FACEBOOK
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (NOR)
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (ENG)
  FOLLOW MY PAGE ON FACEBOOK FOLLOW ME ON TWITTER!    (NOR) FOLLOW ME ON TWITTER!    (ENG)
  FOLGEN MEINE SEITE AUF FB FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (NOR) FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (ENG)
 
 
 

 
SISTE BESØKENDE  
LAST VISITORS  
LETZTE BESUCHER  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Design: ɈК 0rvik © 2009