0

Ny levering fra Modellbil Design

Modellbil Design - COOP Trailer og 113 Ambulanse

COOP SEMITRAILER OG NORSK AMBULANSE

 
Foto: 0rvik
 
Var innom standen til Modellbil Design på modelljernbanemessa på Storo tidligere, og hadde helt glemt ut en bestilling jeg hadde inne. Så kom de endelig i posten – 2 modeller, som nå er både ute av produksjon, og ikke lenger på lager. Samtidig la jeg inn en bestilling på en Viking redningsbil som kommer på markedet snart.

 
ENGLISH I had just been at a big model railway market in Oslo, buying some norwegian modelcars, when I came to remember that I had ordered a trailer and a car from the Norwegian firm Modellbil Design. I paid the bill I had forgotten, and 2 days later the COOP Trailer and Norwegian Ambulanse came in the mail.
 
DEUTCH Ich hatte zwei Modellautos von der norwegischer firma Modellbil Design bestellt. Ich habe die Rechnung vergessen, aber sobald ich die Rechnung bezahlt habe ich das Paket. Ein Coop-Trailer und ein norwegischer Krankenwagen.
 
0

Berlin i miniatyr

Modell av Berlin - Model Railroad - Modelleisenbahn

OVERSIKTSBILDE – TRYKK FOR STØRRE VERSJON

 
Foto: 0rvik

Modell av Berlin - Model Railroad - Modelleisenbahn

TV-TÅRNET VED ALEXANDERPLATZ

 
Foto: 0rvik

Modell av Berlin - Model Railroad - Modelleisenbahn

LANDSKAPSOMRÅDE

 
Foto: 0rvik
Jeg var på studietur til Berln i våren 2006. Dengang hadde jeg ikke begynt med modelljernbane, men jeg hadde hele livet hatt denne sommerfuglfølelsen i magen hver gang jeg har kommet i nærheten av et modelltog eller lignende. Nå var jeg endelig kommet til Märklin og modelljernbanens mekka – Tyskland, og Berlin!

Vi skulle være noen dager, og øverst på listen for turen, bortsett fra grafisk design og foto, var å titte innom flest mulig modelltogbutikker. Vi hadde internett på hostellet, og der kartlagte jeg hvor man skulle innom. Det ble den ene store opplevelsen etter den andre, idet butikkene økte i størrelse – så fant jeg en enorm, med flere avdelinger.

Jeg tok for meg kjøretøy, siden det var kun det jeg haddde råd til, pluss at jeg ikke hadde egen bane hjemme. Det ble noen busser. Men i kassen hos innehaveren, som var ivrig Norgesturist, så tipset han meg om et modelljernbaneanlegg ikke mange kvartalene unna butikken. Han markerte på kartet, og jeg la ut på vandring.

Så kom jeg til et slags kjøpesentersted, med en trapp ned til en kjeller hvor det kostet 2 Euro å komme inn. Og der – et enormt modellanlegg av Berlin. TV-tårn, Riksdags-bygningen, gater, kjente landemerker i byen, flyplass (med fly som lettet!), osv… Fantastisk å se alt rørte på seg, og linket, og lyste. Fantastisk syn!

Anlegget ble styrt fra en krok med over 30 skermer, og et gedigent panelbord. Det er verdens største modelljernbane med sine 3000kvm, og 25 000 000 investerte kroner (2006) – selv om man ofte kan lese at Hamburganlegget (1150kvm – 1800kvm i 2014) er verdens største. Berlinanlegget er et flott anlegg, men noe kjedelig og standard over det.

Beklager at de store bildene ikke er av større oppløsning!

LOXX Berlin

 
ENGLISH I went on an excursion to Berlin in 2006, and used the opportunity to take a look at the model railroad shops. A store employee told me of a miniature version of Berlin that was exhibited at a shopping mall. LOOX-Berlin is one of the world’s largest with its 3000 square meters. Press the link for more information.
 
DEUTCH Ich ging auf eine exkursion nach Berlin im jahr 2006, und nutzten die Gelegenheit, um zu sehen, durch die modelleisenbahn-shops. Eine shop-mitarbeiter sagte mir, eine mini-version von Berlin, die Ausstellung zu einem Einkaufszentrum. LOOX-Berlin ist eine der weltweit größten mit seiner 3000 Quadratmeter. Drücken Sie den Link für weitere Informationen
 

 
( mer… more… mehr… )

1

Kjendiser driver også med modelljernbane

Nye modelljernbanen

ROD STEWART

 
Foto: Model Railroader
Det er ikke harry å drive med modelljernbane, også kjendiser driver med modelltog, som for eksempel Rod Stewart. Okay, nå ble det litt harry likevel. Men ta det med ro, der er flere – Bruce Springsteen, Tom Hanks, Elton John, Kevin Costner, osv. Til og med Cash hadde det som hobby. Men hvor mye tid de faktisk har brukt på den, er noe helt annet.

En som garantert har brukt en del tid, er faktisk Rod Stewart, som er ihuga fan! Han fikk (selvfølgelig) fremsiden på Model Railroader da det ble kjent hva han drev med hjemme i Beverly Hills. De fikk komme på besøk og fikk da se en modell av Grand New York Central fra 40-åra med 44 plattformer, gater, bruer, og et utsnitt fra Pennsylvania.

Som han selv har sagt:
«Det var større for meg å komme på coveret av Model Railroader enn på Rolling Stone».

 

Nye modelljernbanen

PLANOVERSIKT

 
Foto: Model Railroader

 
ENGLISH Celebrities also builds model railroads. Rod Stewart is one of them, and he has built a model of downtown New York and a landscape from Pennsylvania. When this became known, he was interviewed by the magazine Model Railroader, and got the cover of the magazine. He has since stated that there was greater experience to get on the front of Model Railroader than to the front of Rolling Stone magazine. Even more celebrities are building model trains: Bruce Springsteen, Tom Hanks, Elton John, Kevin Costner, Johnny Cash, and so on.
 
DEUTCH Promis baut auch Modell Eisenbahn. Rod Stewart ist einer von ihnen, und haben ein Modell der Innenstadt von New York und eine Landschaft von Pennsylvania. Wenn dies bekannt wurde, war er im Interview mit der Zeitschrift Modell Railroader, und wurde dann auf der Vorderseite. Er hat seit erklärte, dass es größere Erfahrung, um auf der Vorderseite des Modells Railroader als an der Vorderseite des Rolling Stone Magazin. Noch mehr Promis machen modellzug: Bruce Springsteen, Tom Hanks, Elton John, Kevin Costner, Johnny Cash, mit mehr.
 

( mer… more… mehr… )

0

KRÅKSTAD Modelljernbanemesse

Modelljernbanemesse i Kråkstad samfunnshus

ETT AV UTSTILLINGSLANDSKAPENE

 
Foto: 0rvik

Modelljernbanemesse i Kråkstad samfunnshus

Foto: 0rvik
 

Modelljernbanemesse i Kråkstad samfunnshus

Foto: 0rvik
 

Modelljernbanemesse i Kråkstad samfunnshus

Foto: 0rvik
 
Så var det bare å komme seg på Toget til Kråkstad. Lurer forresten på om det heter i eller på Kråkstad… uansett, det foregikk i… ehhh.. på Kråkstad samfunnshus i Ski. Der var det bruktsalg, salg av nye modeller på stands, og ikke minst noen som ville vise sine modeller. I kjelleren var det mulighet for modelljernbanesamtaler over en kaffítår.

På stand var selvfølgelig min gode venn Olaf. Selv om det var fristende med en handel, så var det dessverre noen kilometer til nærmeste minibank. Ellers var det et begrenset utvalg av hva man ønsket seg. Den avbildede modellen var til stor inspirasjon, stor fascinasjon var det å se de større amerikanske modellene som var utrolig realistiske.

0

Planlegging av ny modelljernbane

Nye modelljernbanen

DE 3 ØVERSTE NIVÅENE

 
Foto: 0rvik
 
Endelig har man endelig litt tid til overs igjen, etter å ha levert semesteroppgaven ved høyskolen min. Ferien er rett rundt hjørnet, så kan kan man konsentrere seg om andre ting enn studier. Som avkobling, og pauseinnslag, har jeg drevet å skissert og bygget litt for å planlegge et nytt anlegg. Og nå endelig har det kommet på plass.

Her ser du bildet av de 2-3 øverste nivåene. Kan virke noe rotete, men blir bedre når man får det opp på plater. Byen liggger øverst til høyre, industri nede i midten, lokområde til venstre, og selvfølgelig eget trikkespor i byen. I forkant vil der komme et nivå under hovednivået som en smal stripe med bygde og naturlandskap «by night».

( mer… more… mehr… )

ɈК | Stikkord:

0

Märklin-arving død

Märklins HO katalog 2005

MÄRKLINKATALOGEN 2005

 
Foto: Märklin
 
På ny rystes grunnen under Märklin-konsernets føtter. Märklin Claudius, barnebarnet til firmaets grunnlegger Theodor Friedrich Wilhelm Märklin, døde 13 Mai i år, 65 år gammel. Han var en av de fremste i familien innenfor konsernet. Han var nesten alene, blandt de 1350 (!) Märklinfamiliene, som var imot å selge selskapet til investorer i 2006.

Hans datter sier nå at hans bekymringer ble sannhet, og at det var dette som til slutt stresset ham til han denne uken fikk et hjertestans. Dette gir på ny en usikker fremtid for selskapet som har sagt opp 400 ansatte siden jul. Vi krysser fingrene i håp om at noen ildsjeler har mulighet for å ta over Märklin, og utvikle det for fremtiden.

Handelsblatt | Märklin-Erbe gestorben

ɈК | Stikkord: ,

Trykk her for statistikk over besøkende | Trykk her for annonserings- og reklamemuligheter                                                       

   
FØLG NETTSIDEN PÅ FACEBOOK
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (NOR)
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (ENG)
  FOLLOW MY PAGE ON FACEBOOK FOLLOW ME ON TWITTER!    (NOR) FOLLOW ME ON TWITTER!    (ENG)
  FOLGEN MEINE SEITE AUF FB FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (NOR) FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (ENG)
 
 
 

 
SISTE BESØKENDE  
LAST VISITORS  
LETZTE BESUCHER  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Design: ɈК 0rvik © 2009