Tilbake

Vitrineskap – korttidsparkering for modellbilene

Bilde

EN MODELLBIL HAR FUNNET SIN PARKERINGSPLASS

 
Foto: 0rvik
 

Bilde

370 MODELLKJØRETØY – VITRINESKAPET FØR FRONTEN ER MONTERT

 
Foto: 0rvik
 

Jeg har tenkt på det lenge, å få satt modellbilene inn i en utstillingshylle inntil jeg får på plass et skikkelig anlegg til de – vil ikke la de små flotte bilene skal støve ned. Men når man ser på nett så er det dyrt med vitrineskap med småhyller, og egentlig veldig lite på markedet å velge imellom. Plutselig kom jeg over et par nettsider hvor de hadde bygget hyller selv.

F*** heller, det skal jeg også gjøre, tenkte jeg. Da får en jo også laget hyllen etter egne mål. Ofte er de hyllene som er for salg for grunn til å ha modellbilene stående med fronten ut, no som jeg ønsket. Så da var det bare å notere ned noen mål, kjøpe inn ramme og plank, og begynne jobbe med å spikke, kutte, lime, male, montere, og få hyllen opp på plass.

Jeg for min del synes hvite utstillingshyller kan være fine, men litt kjedelige, så jeg bestemte meg for å lage temaer for hver hylle som kunne passe de ulike bilmodellene. Då måtte en lage ulike underlag og varierende bakgrunnsbilder for hver hylle. En for arbeidsbiler, en for cabrioleter, en for bybiler, en for luksusbiler, rånebiler, campingbiler, busser, osv…

Temanene for min hylle ble som følger, fra øverst til nederst: Containerhavn, landsby, amerikansk skyline, skandinavisk (rep. ved SAS), Sidney port by night, vidde med innsjø og høyspentmaster, bygg- og anleggsområde, drive in for a exclusive beach club, mercedes reklame, solfylt strand, bygate fult av folk, en røff og urban nedtagget vegg, et vilt skogsmiljø.

ENGLISH I had long planned to get me a Showcases cabinets to store my model cars up to model railroad installation is completed. But such cabinets costs a lot. It was only when I came across some websites that showed how to build your own display racks I took on the work. So when was it that I bought a RIBBA-frame at IKEA, a wooden plank, then cut up, assemble, glue, and paint it all. I like white and simple shelves, but wanted to make something more out of it, so I made a theme for each shelf that would fit my car. Container Port, Beach Promenade, Landscape, etc. This became the result.

DEUTCH Ich hatte schon lange geplant, mir einen Vitrinen Schränke, meine Modellautos bis Modellbahn Installation abgeschlossen ist speichern. Aber solche Schränke kostet viel. Erst als ich auf einige Webseiten, die wie Sie Ihr eigenes Display-Regale ich auf der Arbeit nahm zu bauen zeigte kam. Also wann war es, dass ich kaufte mir ein RIBBA-Rahmen bei IKEA, ein Holzbrett, dann schneiden, montieren, Leim und Farbe alles. Ich mag Weiß und einfache Regale, sondern wollten etwas mehr aus ihm heraus, so dass ich ein Thema gemacht für jedes Regal, dass mein Auto passen würde. Containerhafen, Strandpromenade, Landschaft, etc. Dies wurde das Resultat.

Du gjør følgende:
Kjøp en Ikearamme. Anb: Ribba (70x100cm). Denne blir brukt som front, og bakvegg til slutt. Så stikker du innom et trevare/matrialutsalg, og kjøp finere treplank for sidekant og hyller. Har du målene klare kutter de ofte opp til ønskede lengder om du vil. (Maxbo Sinsen). Videre så regner jeg med at du har litt spiker, maling, trelim, og kanskje en stifter stående.

Da er det bare begynne jobben. Planken blir kuttet så du får bygget en boks til å presse inn på selve bilderammen. På hver side lager du sporing for å kunne sette i hyller. Om du ikke skal ha så veldig store hyller eller tunge gjenstander, så holder det sikkert å lime hyllene rett på planken. Ofte en fordel å male boksen og hyllene for seg før man setter det sammen.

Det er en fordel å ha noen gjenstander som er like stor som høyden mellom hyllene for å sette imellom imens man limer, for ungå skeivheter og bøyning. Når det hele er limt sammen kan en ta en runde med sparkel om man ønsker, og om det trengs, for så å gi et nytt lag maling. Så er det bare å montere det hele på veggen, og sette inn modellene dine!
 

Bilde

KUTT OPP PLANKEN TIL ØNSKET LENGDE, OG LAG RIBBER FOR HYLLENE

 
Foto: 0rvik
 
Bilde

MONTER, FOR SÅ Å STIFTE FAST BAKPLATEN, SOM OGSÅ BLIR EN «RETTESNOR» FOR Å FÅ DET BEINT

 
Foto: 0rvik
 
Bilde

MAL HYLLEN I ØNSKELIG

 
Foto: 0rvik
 
Bilde

JEG VALGTE SÅ Å MONTERE ULIKE UNDERLAG PÅ HYLLENE

 
Foto: 0rvik
 

Bilde

ULIKE «TEMA» FOR ULIKE HYLLER, GIR ULIKE OMGIVELSER

 
Foto: 0rvik
 

Bilde

LASTEBILEN PASSER FINT INN ET HAVNEMILJØ

 
Foto: 0rvik
 
Bilde

DET FERDIGE RESULTATET, MONTERT PÅ VEGGEN, OG MINIATYRBILENE PÅ PLASS

 
Foto: 0rvik
 

Bilde

DETALJ ØVRE DEL – KLIKK FOR Å SE STØRRE BILDE

 
Foto: 0rvik
 

Bilde

DETALJ NEDRE DEL – KLIKK FOR Å SE STØRRE BILDE

 
Foto: 0rvik
 

2 kommentarer

  • For ei fantastisk samling og fantastisk side.. Suverent…

    Kommentar | 7 desember 2011
  • Takk… burde bygget et vitrineskap
    til eller to, for å få plass til alt,
    men det får blir utpå vårparten. =)

    Kommentar | 7 desember 2011

   Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å poste en melding.


 


  

Trykk her for statistikk over besøkende | Trykk her for annonserings- og reklamemuligheter                                                       

   
FØLG NETTSIDEN PÅ FACEBOOK
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (NOR)
 
FØLG MEG PÅ TWITTER!       (ENG)
  FOLLOW MY PAGE ON FACEBOOK FOLLOW ME ON TWITTER!    (NOR) FOLLOW ME ON TWITTER!    (ENG)
  FOLGEN MEINE SEITE AUF FB FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (NOR) FOLGEN SIE MIR AUF TW!    (ENG)
 
 
 

 
SISTE BESØKENDE  
LAST VISITORS  
LETZTE BESUCHER  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Design: ɈК 0rvik © 2009